Skip to main content

Hvis kunden skal føle seg helt sikker, skal vi være det eneste alternativet. Kunden skal ha en garanti for at rekkverkene tåler det som det bør tåle. Samtidig har vi utarbeidet en prisstrategi hvor mye kutter fordyrende mellomledd. Dermed kan vi ikke bare konkurrere, men også i de fleste tilfeller slå konkurrentene på pris.

Vi har fått vår SINTEF-sertifiserte godkjenning etter å ha gjennomgått og bestått flere tester hos SINTEF Norge. Rekkverkene er produsert i henhold til Norsk Standard NS-EN 1990, NS-EN 1991-1-1, NS 3232, og tilfredsstiller kravene i byggteknisk forskrift (TEK 10).

Om stolpe og glass

Agripa Glassrekkverk er et godkjent system som består av herdet og laminert sikkerhetsglass i tykkelse 12,76 mm, og rekkverksstolper i høykvalitets syrefast stål (AIS 316).

Gjennomsiktig sikkerhet

Sikkerhetsglasset hindrer at noen kan falle gjennom glasset, eller at det faller ned ved brudd. Rekkverket monteres slik at det har en høyde på minimum 1 m over ferdig gulv.

På 30kg knuser de billigste på markedet..

Vårt rekkverk tåler en trykkbelastning på opptil 150 kilo. Dette utgjør en stor sikkerhetsforskjell, og er grunnlaget for at vi som første rekkverksleverandør oppfyller funksjonskravene som følger av Byggteknisk forskrift.

Fordelene med toppmonterte glassrekkverk med stolper er avstanden fra gulv til glass på 2 til 4 cm, som ikke bare bidrar til å stoppe vind, men også gir mulighet for å spyle eller støvsuge.

Flexibilitet

Stolpene leveres for toppmontering, og glassfeltene leveres fra 400-1000 mm med 50 mm intervall, noe som gir fleksibilitet ved montering. Ved vegg kan man bruke stolpe eller veggfeste for glass, som monteres direkte i vegg.

Trygghet

Med stolpe inntil vegg blir rekkverket enda mer solid, og tåler sidetrykk opptil 100 kilo. Følg monteringsanvisningen nøye for en enkel og sikker montering (se vår brosjyre for mer om monteringsprosessen, behandling og vedlikehold).

Ofte stilte spørsmål

Hvilke bruksområder er rekkverket anbefalt for?

Agripa Glassrekkverk er tiltenkt for bruk i boliger, fritidseiendommer og næringsbygg innendørs eller utendørs der nivåforskjellen på hver side av rekkverket er mindre enn 10 m.

Hvilken påvirkning har det på inneklimaet?

Rekkverket er bedømt å ikke avgi partikler, gasser eller stråling som gir negativ påvirkning på inneklimaet, eller som har helsemessig betydning.

Hvilke spesifikasjoner følger til montering?

Montering av rekkverkstolper til underlaget skal være i henhold til spesifikk montasjeanvisning for hvert enkelt byggeprosjekt. Glassklemmer skal alltid monteres med gummiforinger. Avstanden mellom rekkverkstolpene og glassplatene skal være 16 – 20 mm. Avstanden fra ytterkant gulv til stolpefot med dekk-kopp skal være minst 20 mm.

Hva kan forventes av kvaliteten på Agripas ståldeler?

Vi spesialiserer oss og av lidenskap jobber for å nå høyest kvaliet, til en pris våre kunder kan leve med. Rustfritt, syrefast stål er noe av det mest innovative, slitesterke og estetisk tilfredsstillende materiale på markedet og vi fryder oss i å kunne tilby våre produkter med stolthet.

Hvorfor er dette rekkverket godkjent av SINTEF?

Agripa leverer herdet, laminert sikkerhets glass som er 2x6mm med 0.76mm sikkerhetsduk i mellom. De fleste konkurrenter bruker 2x4mm med duk i mellom. 12,76mm glass i agripas stolper tåler 150kg trykkbelastning. Dette utgjør en stor sikkerhetsforskjell og er grunnlaget for at Agripa, som første rekkverkleverandør oppfyller funksjonskravene som følger av Byggteknisk forskrift. Les mer om Agripas Sintef Sertifisering her; https://www.bygg.no/article/1374156.

Hva er lovgivningen om system og spesifikasjoner på glassrekkverk?

  • Ingen åpninger i rekkverket kan være større enn 100 mm.
  • Høyde over ferdig gulv må være minimum 1000 mm.
  • Det er påbudt med herdet og laminert glass (6 mm+0,76 mm+6mm=12,76mm).
  • Rekkverkene skal ikke brukes ved høyder mer enn 10 m over terreng.
  • Rekkverkene skal ikke brukes som rekkverk på offentlige arealer.